Google+

Google Plus voor bedrijven

Google Plus is het tweede grootste social netwerk ter wereld en is in 2011 door Google zelf gelanceerd. Naast de andere social media kanalen is het platform een steeds serieuzer social medium aan het worden. Het kan, afhankelijk van uw doelstellingen, een belangrijk onderdeel worden of zijn van uw marketingmix. Daarnaast is het platform ideaal voor SEO (Search Engine Optimization). Het hebben van een Google Plus pagina zorgt ervoor dat u beter vindbaar bent in de zoekresultaten van Google.

 

Hoe werkt het platform?

Aan de buitenkant lijkt het platform inderdaad op een sociaal medium, maar tegelijkertijd draagt het platform bij aan het samenstellen van relevante online zoekopdrachten op Google. Het is belangrijk om uw website te verbinden met uw Google Plus pagina en om uw andere Google kanalen, zoals Google Maps en YouTube aan uw pagina te verbinden. Daarnaast is het van belang dat uw bedrijfsprofiel zo compleet mogelijk is. Vervolgens kunt u van start met het toevoegen van mensen en het plaatsen van statusupdates en het reageren op berichten van anderen.

 

Google Plus ROI

Hoe meer Google producten u gebruikt (YouTube, Plus, Maps etc.) hoe beter dit is voor de online zoekresultaten. Google leert op deze manier meer over uw bedrijf en zo wordt de relevantie van een zoekopdracht makkelijker bepaalt. Uw bedrijf wordt dus in feite beloont met meer succes in de online zoekresultaten. Zo komt u sneller op nummer 1 te staan. Uw bedrijf of merk krijgt meer virtueel gewicht, uw statusupdates duiken sneller op als volwaardige zoekresultaten en u krijgt meer schermruimte, doordat Google meer informatie over uw bedrijf kan tonen. Kortom: het hebben van een Google Plus pagina heeft vele voordelen.

Wilt u meer weten over hoe u Google Plus succesvol kunt inzetten voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op.

Google Plus