Pinterest

Pinterest

Pinterest voor uw bedrijf

Met meer dan 1,6 miljoen gebruikers is Pinterest ook een zeer geschikt platform voor uw bedrijf. Het medium is ervoor bedoelt om interactie met uw doelgroep aan te gaan. Op deze manier kunt u de populariteit van uw bedrijf vergroten. Het platform wordt voornamelijk ingezet om uw doelgroep te inspireren en informeren. 87% van de gebruikers doet een aankoop na oriëntatie en vergelijking op Pinterest. Door middel van een ‘’Promoted Pin’’ kunt u straks ook adverteren op het platform. Deze mogelijkheid wordt nu nog getest in de VS. Er zijn al veel bekende merken in Nederland die actief bezig zijn met Pinterest, zoals IKEAPrenatal en Greenpeace Nederland. Ieder bedrijf zet het medium op een andere manier in met een eigen strategie.

 

Pinterest strategie

U kunt er natuurlijk voor kiezen om lukraak te gaan beginnen met pinnen, maar als u effectief aan de slag wilt gaan met dit platform is het beter om te beginnen met het opstellen van een goede strategie. Op deze manier kunt u het meeste voordeel halen uit uw activiteiten op het platform en zal het eerder resultaat opleveren. Uw Pinterest strategie moet aansluiten op andere onderdelen van uw communicatiestrategie en moet effectief werken naast uw andere social media activiteiten. Een strategie moet er uiteindelijk voor zorgen dat u de juiste doelgroep bereikt. Wat vervolgens kan resulteren in een daadwerkelijke verkoop van uw product of dienst. Wij helpen u graag bij het opstellen van een goede strategie.

 

PIN IT!

Na het opstellen van een goede strategie kunt u aan de slag. Omdat u werkt met een goed plan, een doordachte strategie, pint u met een doel voor ogen. Dit doel kunt u vervolgens ook helder communiceren richting uw medewerkers, zodat zij dit platform ook goed kunnen onderhouden. Pinnen met succes lukt alleen als u volhoudt en als u uw Pinterest strategie serieus neemt en up-to-date blijft houden. Luister goed naar uw doelgroep en stem uw Pins daarop af.

Wilt u meer weten over hoe u Pinterest succesvol kunt inzetten voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op.