Twitter

Twitter

Twitter voor zakelijk gebruik

Zakelijk Twitteren draait om het vinden van klanten, deze klanten boeien en binden. Het platform is voor de zakelijke gebruiker niet persé geschikt als marketingtool, maar vooral geschikt als communicatiekanaal. Het draait om het hier en nu en de snelheid en eenvoud maken het platform tot een succes. Door middel van Twitter kunt u klanten makkelijk op een persoonlijke manier benaderen. Daardoor is het platform zeer geschikt voor onder andere klantcontact en webcare. Wanneer u uw website en bedrijf extra onder de aandacht wilt brengen, is dit social media kanaal daarvoor eveneens een mooi platform. Bedenk vooraf goed waarvoor u het wilt inzetten. Zakelijke Twitter berichten moeten een doel dienen. Daarnaast leent het platform zich goed voor het delen en vinden van informatie en om te netwerken en kunt u snel en makkelijk nieuwe relaties, leads en betrokken klanten bereiken.

 

Waarom Twitter?

De eerste jaren werd Twitter alleen door particulieren gebruikt, maar bedrijven kwamen er achter dat het platform ook zakelijk goed te gebruiken is. Met dit social media kanaal kunt u immers heel direct en real-time met uw klanten communiceren. Het is daarnaast een bijzonder geschikt platform voor het delen van het laatste nieuws, wanneer u klanten wilt betrekken bij eventuele beslissingen en als u klanten om een mening wilt vragen of ze op de hoogte wil houden van een evenement. Wanneer u Twitter in gaat zetten voor uw bedrijf zult u snel zien dat het allemaal draait om een dialoog.  U zult actief in gesprek moeten gaan met uw doelgroep en klanten, op deze manier wordt de relatie met uw doelgroep en klanten versterkt.

 

Succesfactoren

Allereerst is het belangrijk dat u op Twitter uw gezicht laat zien. Zorg daarnaast voor interessante content en Tweet regelmatig. Ga de dialoog aan met uw klanten en neem de tijd voor webcare. Als laatste punt is het belangrijk om te schrijven in correct Nederlands.

Twitter is voor veel bedrijven al een vast onderdeel van hun marketingmix geworden. Gebruikt u het al? Wilt u meer weten over hoe u dit social media kanaal succesvol kunt inzetten voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op.