YouTube

YouTube in de marketingmix van uw bedrijf

YouTube is een onderdeel van Google en is het grootste videoplatform ter wereld. Op Google na is het ook de meest gebruikte zoekmachine. Het video platform zorgt er dus mede voor dat u beter gevonden wordt in de zoekresultaten van Google. Search Engine Optimization (SEO) speelt hierin een grote rol. Een bewegend beeld zegt meer dan 1000 woorden en Google indexeert visuele content en neemt dit mee in de ranking. Online video wint steeds meer aan populariteit bij een wereldwijd groeiend publiek. Inmiddels heeft YouTube meer dan één miljard gebruikers. Een goede tool dus om op te nemen in uw marketingmix.

 

Succes op het grootse videoplatform ter wereld

Voor de gemiddelde MKB-er is YouTube niet het kanaal die snel wordt opgenomen in de marketingmix, want het is leuk om het platform in te zetten als (marketing)instrument voor uw bedrijf, maar hoe doet u dat dan en waar vindt u de gegevens om uw bedrijf op de juiste manier te promoten via dit platform? U kunt YouTube inzetten voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld om uw bedrijf te introduceren, een verkoop te realiseren of om uw producten onder de aandacht brengen. Daarnaast kunt u door middel van een FAQ video antwoord geven op veelgestelde vragen en uw klant daar naar doorverwijzen of u kunt een instructievideo plaatsen, zodat u bijvoorbeeld nieuw personeel nooit meer zelf hoeft in te werken.

Zodra u een doel heeft bepaalt kunt u een video maken. Beschikt u zelf niet over de kennis of materialen voor het maken van een video? Wij kunnen ook een professionele video voor u maken, welke u vervolgens kunt plaatsen op uw YouTube kanaal en eventueel op uw website en/of andere social media kanalen. Klik hier voor de verschillende mogelijkheden van video.

Wilt u meer weten over hoe u YouTube succesvol kunt inzetten voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op.